امروز: جمعه 7 اردیبهشت 1403 | Friday 26 April 2024

آدرس: تهران ، شهرک اکباتان ، فاز 1 ، خیابان نفیسی ، پلاک 11

تلفن: 47225-021

وبسایت: www.naftairline.com 


 درباره هواپیمایی نفت

شرکت هواپیمایی نفت ایران یا به عبارتی کارون ایرلاینز، از جمله قدیمی ‌ترین شرکت های هواپیمایی ایرانی که فعالیت خود را در سال 1305 به عنوان یک شرکت هواپیمایی غیر نظامی در ایران آغاز کرد. شرکت هواپیمایی نفت، از جمله شرکت های قدیمی است که در بین ایرلاین‌‌های ایرانی، مشغول به پروازهای کارگو یا همان پروازهای باربری و همچنین پروازهای مسافری، آن هم بیشتر در مقاصد پروازی داخلی است. البته این نکته در این میان ناگفته نماند که این ایرلاین، بخشی از فعالیت های پروازی خود را به پروازهای خارجی معطوف می دارد و تنها محدود به پروازها و مقاصد داخلی نیست. ایرلاین نفت ایران دارای برنامه های پروازی به کشورهای مجاور ایران نیز هست. عمده ی سهام شرکت هواپیمایی نفت ایران، در اختیار شرکت سرمایه‌ گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت ایران است. دفتر مرکزی این شرکت هواپیمایی در شهر اهواز قرار گرفته است. دو فرودگاه بین المللی اهواز و فرودگاه بین المللی مهرآباد، قطب‌های اصلی این ایرلاین محسوب می گردند.

لازم به ذکر است که بیشتر پروازهای این ایرلاین به صورت چارتری انجام می گردد. از اهداف اولیه ی این شرکت هواپیمایی، مخصوصا به عنوان اولین ایرلاین فعال در عرصه ی صنعت هوایی کشور، ابتدا با هدف پشتیبانی هوایی از عملیات اکتشاف، استخراج و توسعه ی عملیاتی در مناطق نفت خیز منطقه ی جنوب ایرانبود و با همین عنوان، فعالیت خود را در سال ۱۳۰۵ شروع کرد. در ابتدا این شرکت هواپیمایی را با نام شرکت خدمات هوایی می شناختند. پس از این که این شرکت توسط واحدی تحت مدیریت مناطق نفت خیز جنوب، به صورت یک شرکت مستقل ارتقاء یافت پس از آن، این شرکت با عنوان شرکت حمل و نقل هوایی ایران- نفت که البته جز زیر مجموعه های شرکت ملی نفت ایران قرار می گرفت، نامیده شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و همچنین خروج کارشناسان و متخصصان که اتباع کشورهای خارجی بودند از کشور در سال ۱۳۵۷ و همچنین شروع جنگ تحمیلی، دشمن بخش وسیعی از کشور را به ویژه در قسمت مناطق نفت خیز جنوب و علی الخصوص شهر آبادان که محل دفتر اصلی شرکت هواپیمای نفت ایران در آن زمان بود، این قسمت زیر رگبار آتش دشمن قرار گرفت.

در همین زمان، طی آن شرایط بحرانی بسیاری از مهندسان پرواز، خلبانان، کارشناسان و کارکنان شرکت هواپمایی نفت ایران، توانستد در یک حرکت خودجوش و صد البته فداکارانه، تمامی هواپیماها، تجهیزات و وسایل و همچنین ادوات مخصوص هواپیمایی را از شهر آبادان به منطقه ی آغاجاری منتقل کنند.

فداکاری ها و جان نثاری های این افراد تنها در آن زمان پایان نیافت و آن ها در ادامه، بدون نیاز به متخصصان و مهندسان خارجی توانستند که به جز این که در عملیات پروازی خود موفق بودند، فعالیت های ارزشمند دیگری همانند جا به جایی مجروحان و امداد‌رسانی به رزمنگان و جنگجویان را انجام دهند و سهمی ویژه و ماندگار در آن روزگار داشته باشند. اقدامات این افراد خبره آن قدر ارزشمند بود که حتی پس از پایان جنگ تحمیلی، به منظور ارائه ی خدمات مطلوب پایگاه عملیاتی شرکت هواپیمایی نفت ایران درشهر اهواز نیز مستقر گشت.

کد یاتا: NV

کد ایکائو: IRG


ناوگان

نکته قابل توجهی که در خصوص ناوگان هوایی شرکت هواپیمایی نفت وجود دارد، نام گذاری هریک از هواپیماهای این ایرلاین به یک اسم خاص است. این شرکت دارای یازده فروند هواپیما به شرح ذیل است.

۵ فروند هواپیمای فوکر ۵۰ به نام های گاز (EP-GAS)، نفت (EP-OIL)، نفت (EP-NFT)، پتروشیمی (EP-PET) و خارک (EP-NFK) هریک با ظرفیت 50 مسافر.

و 4 فروند هواپیمای فوکر ۱۰۰ به نام های مسجدسلیمان (EP-MIS)، شوش (EP-SUS)، اهواز (EP-AWZ) و اوپیک (EP-OPI) هر یک با ظرفیت 100 مسافر.

در سال های اخیر نیز یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷–۳۰۰ اجاره ای به ناوگان شرکت هواپیمایی نفت اضافه شده است تا گام هایی هر چند کوچک در مسیر توسعه و نوسازی این ایرلاین برداشته شود.


 مسیرهای پرواز هواپیمایی نفت

در حال حاضر شرکت هواپیمایی نفت، در هفته حدود 190 پرواز را از دو مبدا تهران و اهواز به سایر نقاط کشور به انجام می رساند.

مقاصد داخلی

اهواز (فرودگاه اهواز)، آبادان (فرودگاه آبادان)، اصفهان (فرودگاه بین المللی شهید بهشتی)، رشت (فرودگاه سردار جنگل)، کیش (فرودگاه بین المللی کیش)، مشهد (فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد)، شیراز (فرودگاه بین المللی شهید دستغیب)، شهرکرد (فرودگاه شهرکرد)، تهران (فرودگاه بین المللی مهرآباد)، یزد (فرودگاه شهید صدوقی)، بندر ماهشهر (فرودگاه ماهشهر)، تبریز (فرودگاه بین المللی شهید مدنی)، آغاجاری (فرودگاه آغاجاری)، خارک (فرودگاه خارک)، ساری (فرودگاه ساری)، اردبیل (فرودگاه اردبیل) و بندر عسلویه (فرودگاه خلیج فارس).

مقاصد خارجی

ارمنستان (ایروان، فرودگاه بین المللی زوارتنوتس) و امارات متحده عربی (دبی، فرودگاه بین المللی دبی).


قطب ها

 بسیاری از ایرلاین های دنیا به منظور دسترسی هرچه بهتر به بازار، فرودگاه هایی را به عنوان قطب انتخاب می کنند. انتخاب این فرودگاه ها به راه های دسترسی و ظرفیت آنها و همچنین میزان هزینه ای که یک ایرلاین می تواند صرف قطب خود کند، برمی گردد. از این رو شرکت هواپیمایی نفت نیز همانند سایر ایرلاین های کشور و دنیا، قطب هایی را برای خود برگزیده است که شامل فرودگاه های بین المللی مهرآباد، بین المللی اهواز و فرودگاه سردار جنگل رشت می باشد.

گالری تصاویر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

درباره نویسنده

در این قسمت مختصری از نویسنده نوشته میشود

نویسنده سمیه تعداد مطالب 216 نمایش مطالب نویسنده

لیست خطوط هوایی